Μετατροπή αναλογικής φωτογραφίας σε ψηφιακή

Σήμερα, σχεδόν όλοι χρησιμοποιούμε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, είτε αυτούσιες, είτε μέσω των κινητών μας τηλεφώνων. Σε αυτήν την περίπτωση η φωτογραφία που τραβάμε γίνεται κατευθείαν ψηφιακή. Τι γίνεται όμως με τις παλιές μας φωτογραφίες που είναι σε φυσική μορφή; Πώς μπορούμε να τις έχουμε ψηφιακά σε κάποιο αρχείο, ώστε να αποφύγουμε την φθορά τους;

Για να μετατρέψετε την παλιά σας χάρτινη φωτογραφία σε ψηφιακή φωτογραφία, υπάρχουν 2 τρόποι.

Πρώτος τρόπος

Εφόσον έχετε υπολογιστή και έναν σαρωτή (scanner) ή έναν εκτυπωτή πολυμηχάνημα και είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους τότε περνάτε την φωτογραφία σας στον σαρωτή και αυτός την αποτυπώνει σε ψηφιακό αρχείο στον υπολογιστή σας. Είναι μια πάρα πολύ εύκολη διαδικασία και γίνεται κυριολεκτικά μέσα σε δευτερόλεπτα. Σε περίπτωση που δεν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, τότε περνάμε στην δεύτερη μέθοδο.

Δεύτερος τρόπος

Τοποθετήστε την φωτογραφίας σε μια επίπεδη επιφάνεια (πχ. ένα τραπέζι) ώστε να είναι ακίνητη και αφού σιγουρευτείτε ότι υπάρχει επαρκής φωτισμός. Στην συνέχεια, έχοντας  μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή με το κινητό σας τηλέφωνο, φωτογραφίζεται την παλιά σας φωτογραφία. Η απόσταση που πρέπει να κρατάτε από την παλιά σας φωτογραφία πρέπει να είναι τόσο ώστε να πιάνει τα δυο τουλάχιστον άκρα. Καλό είναι να πάρετε αρκετές λήψεις ώστε να πετύχετε την ιδανική λήψη, με όσον το δυνατόν λιγότερη θολούρα από το τρέμουλο του χεριού.

Με αυτούς τους 2 τρόπους θα έχετε πλέον την παλιά σας φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή, σε ένα ψηφιακό αρχείο.

Εάν οι παραπάνω τρόποι σας φαίνονται πολύ δύσκολοι, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε διάφορα καταστήματα που κάνουν εκτυπώσεις ή σε ένα φωτογραφείο, και να μετατρέψουν την φωτογραφία για λογαριασμό σας. Μην ξεχνάτε να περνάτε την φωτογραφία σας σε κάποιο usb φλασάκι ή να σας την στέλνουν μέσω email. Αποφεύγετε να στέλνετε τις φωτογραφίες σας μέσω Facebook Messenger ή άμεσα από Viber, γιατί η φωτογραφία που φτάνει στον παραλήπτη θα είναι αλλοιωμένη για λόγους μείωσης χωρητικότητας.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *